“Ζωντανεύουν” οnline, 75 post-punk και hardcore συναυλίες του 80

Newsroom Radcast

Ο Sohrab Habibion ​​είναι γνωστός για το indie rock συγκρότημα SAVAK. Το σημερινό του συγκρότημα περιλαμβάνει μέλη των The Nation of Ulysses, Silent Majority και Enon. Άλλα συγκροτήματα στα οποία συμμετείχε περιλαμβάνουν τους Edsel και τους Obits. Δραστηριοποιείται στην πανκ, ροκ σκηνή εδώ και χρόνια.

Ανάμεσα στο 1985 και 1988, ο έφηβος τότε Sohrab Habibion πήγαινε σε punk και post-punk συναυλίες στην περιοχή της Washington DC. Κουβαλώντας την ογκώδη βιντεοκάμερά του, κατέγραφε τις υπέροχες βραδιές που περνούσε στις συναυλίες. Εκείνη την εποχή δεν είχε καμία επίγνωση ότι δημιουργούσε μια τόσο σημαντική χρονοκάψουλα, αλλά οι βιντεοσκοπήσεις του έχουν τώρα ψηφιοποιηθεί και αναρτηθεί στο YouTube, χάρη στη Roswell Films και το Punk Archive της DC Public Library.

“Μαγνητοσκοπούσα περίπου 60 μπάντες μεταξύ 1985 και 1988…. Λάβετε υπόψη ότι ήμουν έφηβος όταν βιντεοσκόπησα αυτές τις συναυλίες και δεν είχα καμία επαγγελματική εμπειρία ως προς τον εξοπλισμό…. Αυτό που παίρνετε εδώ είναι ό,τι κατέγραψα με την Betamax μου και πιθανώς εκτιμάται καλύτερα με λίγη γενναιοδωρία εκ μέρους του θεατή”, σημειώνει.

Ανάμεσα στα διαμαντάκια που βιντεοσκόπησε ο Habibion ήταν η πλήρης συναυλία των Fugazi στις 28 Δεκεμβρίου του 1987, έναν χρόνο πριν από το πρώτο τους EP-παίζουν τραγούδια που θα γίνονταν το Repeater, το πρώτο τους LP το 1990. Επίσης, συναυλία των The Lemonheads, όταν ήταν punk μπάντα, πριν στραφούν στην pop. Συναυλία των GWAR το 1988, τη χρονιά που έκαναν το ντεμπούτο τους. Και, η punk μπάντα Dain Bramage, με τον Dave Grohl στα ντραμς, πολύ πριν παίξει με τους Nirvana και τους Foo Fighters.

Ο Habibion ακολούθησε μουσική καριέρα, πρώτα ως frontman της post-hardcore μπάντας Edsel και τώρα ως μέλος των SAVAK.

Τις συναυλίες μπορείτε να τις δείτε εδώ