Εκτός Spotify ο Neil Young- Είχε διαμαρτυρηθεί για fake news παρουσιαστή

Newsroom Radcast

Η υπηρεσία αναπαραγωγής μουσικής Spotify αφαιρεί τον κατάλογο του Καναδο-Αμερικανού τραγουδιστή-τραγουδοποιού, Νeil Young. O 76χρονος θρύλος της μουσικής διαμαρτυρήθηκε για podcast παρουσιαστή, που κατηγορείται για διάδοση ψευδών ειδήσεων για την πανδημία. Ειδικότερα, ο Neil Young ζήτησε από τους υπεύθυνους του Spotify είτε να αφαιρέσουν τη μουσική του, είτε το podcast που παρουσιάζει ο κωμικός και τηλεοπτικός παρουσιαστής, Joe Rogan.

Τις προηγούμενες μέρες ο Neil Young στην ανοιχτή του επιστολή ανέφερε ότι δεν εκτιμά τη σχέση του Spotify με τον Rogan και το podcast του «The Joe Rogan Experience», το οποίο διαδίδει «ψευδείς πληροφορίες» σχετικά με εμβόλια για την Covid-19.

“Ενημερώστε αμέσως το Spotify ότι ακυρώνω τη διάθεση της μουσικής μου στο Spotify το συντομότερο δυνατό. Το κάνω αυτό γιατί το Spotify διαδίδει ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια – προκαλώντας δυνητικά θάνατο σε όσους πιστεύουν την παραπληροφόρηση που διαδίδεται από αυτές. Παρακαλώ ενεργήστε για αυτό αμέσως σήμερα και κρατήστε με ενήμερο για το χρονοδιάγραμμα. Θέλω να ενημερώσετε το Spotify αμέσως σήμερα ότι θέλω όλη μου τη μουσική εκτός της πλατφόρμας τους…Μπορούν να έχουν τον Rogan ή τον Young. Όχι και τους δύο”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Θέλουμε όλο το μουσικό και ηχητικό περιεχόμενο του κόσμου να είναι διαθέσιμο στους χρήστες του Spotify. Αυτό συνεπάγεται μεγάλη ευθύνη για την εξισορρόπηση τόσο της ασφάλειας των ακροατών όσο και της ελευθερίας των δημιουργών. Έχουμε εφαρμόσει λεπτομερείς πολιτικές περιεχομένου και έχουμε αφαιρέσει περισσότερα από 20.000 επεισόδια podcast που σχετίζονται με την Covid-19 από την έναρξη της πανδημίας. Λυπούμαστε για την απόφαση του Νιλ να αφαιρέσει τη μουσική του από το Spotify, αλλά ελπίζουμε να τον καλωσορίσουμε ξανά σύντομα”, ανέφερε από την πλευρά του σε ανακοίνωση του το Spotify που δημοσιεύθηκε από τους New York Times και το Hollywood Reporter.

Από την έναρξη της πανδημίας ο Rogan, που έχει τεράστιο κοινό, κατηγορείται ότι διασπείρει fake news και λανθασμένες πληροφορίες για τον κορονοϊό.  Μάλιστα είναι αντιμέτωπος με οξύτατες αντιδράσεις με 270 επαγγελματίες υγείας να υπογράφουν ανοιχτή επιστολή ζητώντας από το Spotify να σταματήσει να του επιτρέπει να διαδίδει ψευδείς πληροφορίες και αβάσιμους ισχυρισμούς σχετικά με τα εμβόλια κατά της Covid-19.

Στο πλευρό του Neil Young η Joni Mitchell

Η τραγουδίστρια της country Joni Mitchell ανακοίνωσε πως και εκείνη αποσύρει τη μουσική της από το Spotify, στηρίζοντας τον Neil Young, εξαιτίας false news που συνδέονται με την Covid-19 και διαδίδονται μέσω αυτής της πλατφόρμας streaming.
“Αποφάσισα να αποσύρω όλη τη μουσική μου από το Spotify”, έγραψε στην ιστοσελίδα της η ερμηνεύτρια του «Big Yellow Taxi» υποστηρίζοντας τον θρύλο της φολκ-ροκ στη μάχη του εναντίον του podcast του δημοφιλούς και αμφιλεγόμενου αμερικανού παρουσιαστή Joe Rogan.

“Ανεύθυνοι διαδίδουν ψεύδη που κοστίζουν τη ζωή σε ανθρώπους. Είμαι αλληλέγγυα στο ζήτημα αυτό με τον Neil Young και με την παγκόσμια επιστημονική και ιατρική κοινότητα”, σημείωσε.