ΕΜΕΙΣ, Ο ΖΑΚ, Η ZACKIE

Ένα podcast για καλό σκοπό, ένα δικαιωματικό podcast της RADCAST.GR σε συνεργασία με την ομάδα Justice For Zak/Zackie.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

14 July 2021

Eγώ, η Zackie

14 July 2021

Eγώ, ο Ζακ

Εμείς ο Ζακ, η Ζackie.

Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, ο Ζακ Κωστόπουλος, ακτιβιστής του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος, οροθετικός, αντιφασίστας και drag queen ως Zackie Oh δολοφονήθηκε βάναυσα στο κέντρο της Αθήνας σε δημόσια θέα.

Η δολοφονία δια λιντσαρίσματος έγινε από “αγανακτισμένους πολίτες” ενώ ο ρόλος της πολιτείας είναι αμφιλεγόμενος. Μετά τον θάνατο του ακολούθησε μια πρωτοφανής επιχείρηση συγκάλυψης της δολοφονίας, παραπληροφόρησης και ενοχοποίησης του θύματος από τα συστημικά media με εντολή της πατριαρχίας και των αφεντικών τους.

Με αυτό το podcast θέλουμε να παροτρύνουμε τους ακροατές να βοηθήσουν οικονομικά την οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου στη δικαστική μάχη που έχει ξεκινήσει για τη δικαίωση του Ζακ.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί μέσα από τη σελίδα στο GoGetFunding θα διατεθεί για την κάλυψη των διαδικαστικών και λοιπών εξόδων που απαιτούνται για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του Ζακ και της δικαίωσης της μνήμης του.

Aφιερωμένο σε κάθε Ζακ και Ζackie Oh, σε αυτό το κάλεσμα για αλληλεγγύη και ανθρωπιά συμμετέχουν διαβάζοντας αποσπάσματα από κείμενα του ακτιβιστή, αντιφασίστα, μαχητή, περήφανα queer, περήφανα οροθετικού Ζακ Κωστόπουλου ο Γιάννης Παναγόπουλος ως Ζακ και η Κλέλια Ρένεση ως Ζackie Oh.

Για κάθε Ζακ, για κάθε Zackie Oh, για εμάς.

Ένα δικαιωματικό podcast της RADCAST.GR σε συνεργασία με την ομάδα Justice For Zak/Zackie.

 

Δείτε πως μπορείτε να ακούσετε τα Podcasts

Πάτα play