Stay positive: 9 influencers που κάνουν το Instagram καλύτερο

Newsroom Radcast

Υπάρχουν influencers που δεν αξίζουν ούτε ένα like. Oι παρακάτω αξίζουν άπειρα γιατί κάνουν ακτιβισμό αντί giveaways. Ακολουθήστε τους.

 

Tα κοινωνικά δίκτυα μπορούν να είναι ό,τι και ο χρήστης τους. Έτσι, μπορείς να έχεις ένα πολύ δυνατό Instagram λογαριασμό για να δίνεις giveaway και να ικανοποιείς το ναρκισσισμό της αγοράς ή να έχεις ένα πολύ δυνατό Instagram λογαριασμό για να αλλάξεις τον κόσμο. Αγαπάμε τους δεύτερους γιατί ΟΛΑ είναι πολιτική.

Όσο ο κόσμος κινείται προς τη διεκδίκηση μιας συμπεριληπτικής νέας κανονικότητας, τα κοινωνικά δίκτυα γίνονται πλατφόρμες για να γίνεται η διαφορετικότητα ορατή.

Στην πρώτη γραμμή σε αυτή την πάλη για να δημιουργηθεί ένα πιο υγιές και ανθρώπινο περιβάλλον -όπου οι ατέλειες δεν φέρουν στίγμα αλλά μόνο άλλα αφηγήματα κανονικότητας που οφείλουμε να μάθουμε να ακούμε- βρίσκονται οι παρακάτω influencers στο Instagram που κάνουν τολμηρά βήματα με όπλα τους την “ένδοξη” διαφορετικότητα τους.

Όχι ότι ο αγώνας για μια πιο δίκαιη εκπροσώπηση όλων στα social media θα λήξει σύντομα αλλά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμβάλουν στην ενίσχυση των κοινοτήτων που συνήθως είναι εκτός των συστημικών media.

Οι παρακάτω λογαριασμοί αποθεώνουν την ανθρωπότητα ωμά, χωρίς photoshop ή πλαστικά πρότυπα, αντικατοπτρίζοντας με ειλικρίνεια την αλήθεια των χρηστών τους.

Με like στη θετικότητα και την αυτοαποδοχή ακολουθήστε τους παρακάτω λογαριασμούς γιατί η ίδια η φύση είναι queer.

 

ΠΑΤΑ PLAY!

Ακούστε το body positive podcast της RADCAST με την Idra Kayne με καλεσμένη της το plus size model και εντελώς unapologetic Με την Αφροδίτη “Didi” Γεροκωνσταντή.

Lizzo / @lizzobeeating

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lizzo (@lizzobeeating)

Μία από τις πιο δυνατές φωνές γύρω από τη θετικότητα του σώματος, η ποπ σταρ Lizzo θέλει να αλλάξει τη συζήτηση για το τι είναι όμορφο και τι όχι.

“Θέλω να ομαλοποιήσω το σώμα μου” έχει πει σε συνέντευξη της, προσθέτοντας ότι ο όρος body positive έχει κακοποιηθεί τόσο ώστε κινδυνεύει να χάσει το νόημα του. Η δημιουργός και τραγουδίστρια έχει ως ατζέντα την αλλαγή σε τι είναι φυσιολογικό και τι όχι στους κύκλους της showbiz που καθιερώνουν πρότυπα.

“[Πρέπει] να κάνουμε τους ανθρώπους να νιώθουν άβολα ξανά, έτσι ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να αλλάζουμε. Η αλλαγή είναι πάντα άβολη, έτσι;” έχει πει. Συμφωνούμε.

Megan Jayne Crabbe / @bodyposipanda

 

Η Μέγκαν Τζέιν Κράμπμπε έδωσε πραγματικό αγώνα για να νιώσει καλά μέσα στο κορμί της.

Η συγγραφέας και ακτιβίστρια έχει μιλήσει ανοιχτά για τις διατροφικές διαταραχές και τις εξαντλητικές δίαιτες στη ζωή της και στο βιβλίο της παροτρύνει τους πάντες να αντιληφθούμε την ομορφιά σε όλες τις εκφάνσεις της, διαλύοντας τους μύθους γύρω από τα στερεότυπα και τα κιλά.

Ο λογαριασμός της στο Instagram είναι ένα ειλικρινές ημερολόγιο ζωής όπου συζητά ανοιχτά για τις ανασφάλειες που σχετίζονται με τη φυσική εμφάνιση και πώς μπορείς να προσεγγίσεις τη ζωή σου με γνώμονα εσένα.

Nyma Tang / @nymatang

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nyma Tang (@nymatang)

Ως επιτυχημένη YouTuber ήδη από το 2013 η Nyma Tang κάνει tutorials για μεικ απ αλλά κυρίως πιέζει με τις αναρτήσεις της τη βιομηχανία των cosmetics να ξεπεράσει τον χρωματικό ρατσισμό που τη διακρίνει και να καθιερώσει προϊόντα για κάθε επιδερμίδα, σε όλα τα χρώματα που η ανθρώπινη φύση έχει προβλέψει.

Σκληρή στις κριτικές της η Tang δεν κάνει δημόσιες σχέσεις αλλά θέλει να κάνει τη βιομηχανία των καλλυντικών inclusive. Το καταφέρνει.

Alok Vaid-Menon / @alokvmenon

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ALOK (@alokvmenon)

Πέρα από φύλα, πέρα από χρώματα, πέρα από εθνικότητες. Ο/Η non gender ινδόαμερικανός συγγραφέας Alok Vaid-Menon είναι από τις πιο επιδραστικές περσόνες στα social media για την queer κοινότητα.

Η αυτοαποδοχή και η κανονικοποίηση της τριχοφυίας είναι ψηλά στην ατζέντα του ενώ με τις εμφανίσεις του προκαλεί συζητήσεις για κοινωνική αλλαγή σε έναν κόσμο που έχει υιοθετήσει κριτήρια ζωής βγαλμένα από διαφημιστές.

Kadeeja Sel Khan/ @emeraldxbeauty

 

Η Kadeeja Sel Khan, πρωτεργάτρια του skin-positive κινήματος δεν διστάζει να δείξει την πραγματική εικόνα της  με ακμή πριν και μετά τα επεξεργασμένα πορτρέτα της μέσα από τα φίλτρα του Instagram.

“Ήθελα να δείξω στον κόσμο ότι είσαι όμορφος, ανεξάρτητα από την κατάσταση του δέρματός σου” έχει πει στη Vogue.

Jameela Jamil / @jameelajamilofficial

 

Τα τελευταία χρόνια, η Jamil -διάσημη ηθοποιός, συγγραφέας, μοντέλο και ακτιβίστρια- έχει γίνει η φωνή ενάντια στα ανθυγιεινά πρότυπα ομορφιάς στα οποία υπόκεινται οι γυναίκες.

Η ηθοποιός όχι μόνο έχει επικρίνει ανοιχτά διασημότητες για την προώθηση προϊόντων που ενδέχεται να συμβάλλουν σε θέματα εικόνας του σώματος και έχει ιδρύσει τη δική της κοινότητα με την ονομασία “I Weigh” (Ζυγίζω) στα κοινωνικά μέσα καλώντας σε μια “ριζοσπαστική ένταξη” όλων.

“Είμαστε πολύ ξεχωριστοί και πολύ ενδιαφέροντες για να μας κρίνουν μόνο από την εμφάνισή μας. Η ποικιλία μας είναι όμορφη, ενδιαφέρουσα και σημαντική” έχει γράψει σε άρθρο της προτρέποντας τις γυναίκες να εξερευνήσουν την ευτυχία πέρα από την εικόνα τους.

Harnaam Kaur / @harnaamkaur

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Harnaam Kaur (@harnaamkaur)

Αφήνοντας πίσω τον εκφοβισμό, την κοροιδία, ακόμη και τις απειλές θανάτου προς το πρόσωπο της, η Harnaam Kaur  έμαθε να ζει με αυξημένη τριχοφυΐα από τα 11 της και με απίστευτο κουράγιο δεν έβαλε τέλος στη ζωή της -έχει μιλήσει ανοιχτά για τις αυτοκτονικές τάσεις που είχε λόγω bullying- αλλά αποδέχθηκε τον εαυτό της και πλέον το ίδιο θέλει να κάνει και στους άλλους εκεί έξω που είναι διαφορετικοί από τους πολλούς.

Η Kaur έγινε γνωστή μετά από μια εμφάνιση της σε πασαρέλα -“η εμπειρία ήταν απίστευτα απελευθερωτική και ήταν μια ευκαιρία να δείξω στους ανθρώπους την εμπιστοσύνη που έχω στον εαυτό μου” έχει πει- και μίλησε χωρίς περιστροφές για τη δικτατορία της “ομορφιάς”.

“Μεγάλωσα βλέποντας το αμερικάνικο Next Top Model. Πάντα ήθελα να είμαι σαν τα όμορφα μοντέλα … όλοι μου έλεγαν πως ήμουν χοντρή, άσχημη ή και αηδιαστική για να γίνω μοντέλο και πως κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν ποτέ.”

Σήμερα, στα 30 της πλέον, η Kaur μιλάει δημόσια εκ μέρους όλων των γυναικών που πάσχουν από το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) και συνεχίζει να μιλάει κατά του bullying.

Winnie Harlow / @winnieharlow

 

Η Winnie Harlow υπήρξε πρωτοπόρος στη βιομηχανία της μόδας και του modeling ως ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα -ακόμη και αν διαγνώστηκε με λεύκη, μια δερματική πάθηση που στο παρελθόν θα σήμαινε μόνο κλειστές πόρτες για επαγγελματική καριέρα.

Καθοριστική στη δημιουργία μιας βιομηχανίας μόδας όπου η συμπερίληψη είναι θεμιτή, η Harlow έχει πει σε μια εμφάνιση της στη σκηνή του TED.

“Γίνεται ο εαυτός σας. Μάθετε μόνοι σας τι είναι η ομορφιά παρά να κοιτάζετε σε ένα περιοδικό ή ακόμη και εμένα την ίδια για αυτό”.

Jillian Mercado / @jillianmercado

 

Λατίνα μοντέλο και ακτιβίστρια, η Jillian Mercado επιδιώκει να κάνει τον κόσμο συμπεριληπτικό για άτομα με αναπηρίες.

Διαγνωσμένη με μυϊκή δυστροφία σε νεαρή ηλικία, η Mercado έχει γίνει μια δυνατή φωνή για την κοινότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες και την εκπροσώπησή τους.

Ιδρύτρια της Black Disabled Creatives, μια διαδικτυακή βάση δεδομένων για ενδυνάμωση των ΑμεΑ στους χώρους δημιουργίας η Mercado θέλει ό,τι και όλοι μας. Έναν κόσμο καλύτερο και ίσο, έναν κόσμο ίδιο για όλους.