Τα podcasts έχουν μπει δυναμικά στη ζωή μας και το Ίδρυμα Ωνάση επενδύει ουσιαστικά στην audio only βιομηχανία με σειρά από shows που θέλουν να μας κάνουν να ακούμε καλύτερα.
“Τίποτα δεν συνέβαινε μέχρι το τέλος του βιβλίου” λέει η Margaret Atwood. “Θέλω να γράφω για τα ζώα” αναφέρει η Isabella Rossellini. “Προχωρήστε πέρα από τα tweets και το Facebook” δηλώνει ο Werner Herzog. “Νομίζω ότι ο έρωτας με καθοδηγεί” εκμυστηρεύεται η Naomi Klein. “Μεγαλώνοντας ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής”» εξομολογείται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Οι ιστορίες των ανθρώπων που αξίζει να ακούγονται γίνονται ηχητικά αφηγήματα από το Ίδρυμα Ωνάση και τα Onassis Podcasts.
Τα Onassis Podcasts μετράνε ήδη αρκετά shows (The Quarantine Tapes, Apply-Degger, Live from Mount Olympus, Onassis Encounters, Society Uncensored, To Αρχιπέλαγος) σε Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts και Stitcher.
Aκούστε τον εκτελεστικό διευθυντής του Onassis LΑ, Paul Holdengräber, να συνομιλεί με σχεδόν 200 συγγραφείς, καλλιτέχνες, φιλόσοφους, επιστήμονες στο Quarantine Tapes από το Λος Άντζελες ή βάλτε τα ακουστικά σας και ακούστε το podcast του Ιδρύματος Ωνάση Live from Mount Olympus, με φανατικούς ακροατές σε όλο τον κόσμο και υποψηφιότητα στα Webby Awards, κατευθείαν από τη Νέα Υόρκη.
Οκτώ επεισόδια, μια περιπέτεια για παιδιά στην προεφηβεία, αλλά και για ακροατήρια κάθε ηλικίας, που ζωντανεύει ηχητικά τον αρχαιοελληνικό μύθο του Περσέα στα αγγλικά.
Συνδυάζοντας ταλέντα του σύγχρονου θεάτρου με τη δύναμη των αρχαιοελληνικών μύθων, το Live from Mount Olympus προκάλεσε μεγάλη αίσθηση τους τελευταίους μήνες στις ΗΠΑ. Το επιδραστικό έντυπο “Wired” το συμπεριέλαβε στα καλύτερα podcasts για παιδιά και το αποκάλεσε “instant hit”.
Οι “New York Times” ανέφεραν ότι “αυτό το podcast είναι ό,τι ακριβώς ζουν οι έφηβοι”. Μια συνεργασία του Ιδρύματος Ωνάση με το ραδιοφωνικό δίκτυο για παιδιά προεφηβικής ηλικίας TRAX, του δημοσιογραφικού οργανισμού PRX στις ΗΠΑ, σε συμπαραγωγή με το αμερικανικό θεατρικό σύνολο the TEAM.
Tο Live from Mount Olympus διεκδικεί βραβείο στα Webby Awards με τα Wired και New York Times να το αποθεώνουν ως υπόδειγμα podcast για παιδιά και νέους στον καιρό της πανδημίας.
tweetΑπό την Αθήνα εκπέμπει η σειρά Onassis Encounters, η οποία φιλοξενεί απρόσμενες συναντήσεις που διαδραματίστηκαν στις σκηνές της Στέγης σε μια διαφορετική, ψηφιακή μορφή, στο πλαίσιο των Λέξεων & Σκέψεων -διατίθενται ήδη οι συζητήσεις με τους Έλληνες παίκτες του ΝΒΑ Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο, τον καθηγητή του ΜΙΤ Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, τις μαχητικές φεμινίστριες, ακτιβίστριες καλλιτέχνιδες Guerrilla Girls, τον εμβληματικό κινηματογραφιστή Werner Herzog, τους πολυδιαβασμένους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας Jo Nesbo και George Pelecanos, τον πολιτικό ακτιβιστή Rainer Höss που έχει αποκηρύξει τη δράση και τις ιδεολογικές καταβολές του παππού του, διοικητή του Άουσβιτς- αλλά και η σειρά ψηφιακών συζητήσεων της Στέγης με τίτλο Society Uncensored.
“Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στο πλαίσιο των Λέξεων & Σκέψεων, η Στέγη δημιούργησε τη σειρά Society Uncensored. Aπό τον Ιούλιο του 2020, άνθρωποι που συναντιούνται και συζητούν, ανοιχτά, αδιαμεσολάβητα, για κρίσιμα και επίκαιρα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα της εποχής και του τόπου αποτελούν τους πρωταγωνιστές της σειράς συζητήσεων. Εκπρόσωποι οργανώσεων με ενεργό δράση, μέλη από την ακαδημαϊκή και την καλλιτεχνική κοινότητα, από τα πεδία του ακτιβισμού και της κοινωνίας των πολιτών, της δημοσιογραφίας, της έρευνας, της νομικής εκπροσώπησης και της διακυβέρνησης, άνθρωποι διαφόρων εθνοτήτων και κοινοτήτων της Αθήνας ανοίγουν συζητήσεις που αναδεικνύουν σημαντικές πλευρές της κοινωνικής μας ζωής, σε μια ανοιχτή ψηφιακή πλατφόρμα συνδιαλλαγής και γόνιμου διαλόγου.”
Η σειρά Society Uncensored δημιουργήθηκε για να ακουστεί μια πληθώρα “φωνών”, με στόχο τη διάχυση διαφορετικών –και ενίοτε περιθωριοποιημένων ή αμφιλεγόμενων– απόψεων, τον προβληματισμό και την ευαισθητοποίηση απέναντι σε κυρίαρχα κοινωνικά θέματα.
Ήδη διατίθενται οι εξής συζητήσεις: 9 Αφροέλληνες συζητούν τι σημαίνει “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” στην Ελλάδα, 8 γυναίκες συζητούν για την πατριαρχία, τον σεξισμό και την έμφυλη βία στην ελληνική κοινωνία, 8 νέοι άνθρωποι συζητούν: Πολιτισμική ταυτότητα και η έννοια του “ανήκειν”, Psofos: Η ρητορική μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Οπότε βάλτε τα ακουστικά σας και αγαπήστε τα podcast όπως τα αγαπάμε και εμείς.
Περισσότερα για τα Onassis Podcasts εδώ.