Ο Elon Musk θα στείλει ανθρώπους στον Άρη σε 10 χρόνια

Newsroom Radcast

Ο ιδρυτής της Tesla Elon Musk δήλωσε πως η SpaceX θα προσεδαφίσει ανθρώπους στον Άρη με τον πύραυλο Starship της. O Musk μιλώντας στο podcast του Lex Fridman εμφανίστηκε αισιόδοξος και προέβλεψε πως η SpaceX θα είναι σε θέση να στείλει ανθρώπους στον πλανήτη Άρη μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. “Το καλό σενάριο είναι περίπου πέντε χρόνια. Η χειρότερη περίπτωση, 10 χρόνια”, είπε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής της Tesla.

Παράλληλα, τόνισε πως η “μηχανική του οχήματος” που απαιτείται για το ταξίδι παραμένει βασικός παράγοντας για τον καθορισμό ενός χρονοδιαγράμματος, ενώ επανέλαβε την άποψή του ότι η ανθρωπότητα πρέπει να γίνει ένα “είδος πολλαπλών πλανητών”.

“Η θεμελιώδης βελτιστοποίηση του Starship είναι η ελαχιστοποίηση του κόστους ανά τόνο σε τροχιά και τελικά το κόστος ανά τόνο στην επιφάνεια του Άρη”, είπε ο Musk, σημειώνοντας πως το Starship της SpaceX είναι ο “πιο περίπλοκος και προηγμένος πύραυλος που έχει κατασκευαστεί ποτέ από, δεν ξέρω, τάξη μεγέθους ή κάτι τέτοιο”. “Είναι πραγματικά σε άλλο επίπεδο”, πρόσθεσε.

“Κανείς δεν μπορεί να πετάξει στον Άρη για ένα τρισεκατομμύριο δολάρια. Κανένα χρηματικό ποσό δεν μπορεί να σου δώσει εισιτήριο για τον Άρη”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Musk είχε είπε σε παλαιότερη συνέντευξή του στο Clubhouse ότι θα χρειαστούν «πεντέμισι χρόνια» μέχρι να προσγειωθεί στον Κόκκινο Πλανήτη ένα πλήρωμα αποστολής του πυραύλου Starship της SpaceX.Μάλιστα, είχε αναφέρει σε Tweet του τον Μάρτιο ότι η εταιρεία του θα προσγειώσει τους πυραύλους Starship της στον Άρη «πολύ πριν» το 2030.

tweet

Τα τελευταία χρόνια, η SpaceX έχει επιταχύνει τις δραστηριότητές της ως μέρος του μακροπρόθεσμου στόχου του Έλον Μασκ να δημιουργήσει μια αποικία στον Άρη. Ο Musk σχεδιάζει να κατασκευάσει 1.000 πυραύλους Starship και να εκτοξεύσει τρεις από αυτούς για να στείλει ένα εκατομμύριο ανθρώπους στον Κόκκινο Πλανήτη.