Εξολοθρευτής της Καλιφόρνια, τρόμος & Νταϊάνα: τα νέα podcast του CNN δείχνουν τα δόντια τους

Newsroom

Το CNN επενδύει ακόμη περισσότερο στην audio only αρένα φέρνοντας τα μεγάλα ονόματα του από την TV στα ακουστικά της επιλογής μας.

Σύμφωνα με το Variety το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN κάνει επέλαση στο χώρο των podcast με σειρά από limited series podcast shows.

Η επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ στο CNN, Dana Bash, η ανταποκρίτρια της διεθνούς επικαιρότητας Clarissa Ward και ο κορυφαίος αναλυτής των πολιτικών παιγνίων Harry Enten είναι κάποιοι από τους νέους podcaster της νέας σεζόν για το ειδησεογραφικό δίκτυο με έδρα την Aτλάντα των ΗΠΑ.

Eπιπλέον το CNN ανακοίνωσε ένα true crime podcast -το Very Scary People- αλλά και ένα show για την πριγκίπισσα Νταϊάνα σε επιμέλεια της businesswoman, digital strategist, συγγραφέα, συνιδρύτρια της Tech LadyMafia και podcaster Aminatou Sow.

Το podcast της Ward “Tug of War” θα παρουσιάσει στους ακροατές ανθρώπους που ηγούνται κινημάτων για την καταπολέμηση των καταπιεστικών καθεστώτων από όλο τον κόσμο.

“Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου πάντα με εντυπωσίαζαν εξαιρετικές πράξεις θάρρους από απλούς ανθρώπους” ανέφερε σε ανακοίνωσή της η δημοσιογράφος που διακρίθηκε με την πρόσφατη κάλυψή της στο Αφγανιστάν για το CNN.

“Επί του παρόντος, τα αυταρχικά καθεστώτα βρίσκονται σε άνοδο σε όλο τον κόσμο. Το ίδιο συμβαίνει και με τα λαϊκά κινήματα που τους αντιστέκονται” πρόσθεσε.

Όλες οι εκπομπές θα είναι διαθέσιμες για ακρόαση στο cnn.com/audio και στα Spotify, Apple Podcasts και άλλες μεγάλες πλατφόρμες podcast.

Ακολουθεί μια σύνοψη των νέων show:

“Total Recall: California’s Political Circus” με την Dana Bash (πρεμιέρα στις 8 Σεπτεμβρίου): H Bash ξετυλίγει το σκάνδαλο, τα πολιτικά παιχνίδια και τις σκιώδεις δυνάμεις στις περιώνυμες εκλογές του 2003 στην πολιτεία της Καλιφόρνια που ανέδειξε τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ σε νικητή. Επιπλέον διερευνά τι μπορεί να μας είχε διδάξει για την πολιτική σκηνή των ΗΠΑ σήμερα -βλ. Τραμπ.

“Tag of War” με την Clarissa Ward (πρεμιέρα τον Οκτώβριο): Από τη Μιανμάρ στη Συρία και από τη Ρωσία στο Αφγανιστάν, μια νέα γενιά ακτιβιστών αναδύθηκε ανά τον κόσμο ως ανάχωμα στον αυξανόμενο αυταρχισμό. Σε αυτή τη σειρά, η Ward υπόσχεται πρωτοφανή πρόσβαση στους πολίτες που ηγούνται των αγώνων για τη δημοκρατία.

“Margins of Error” με τον Harry Enten (πρεμιέρα στις 21 Σεπτεμβρίου): Ο Enten, ο κορυφαίος αναλυτής δημοσκοπήσεων του CNN αναζητάει την κρυμμένη αλήθεια πίσω από τα στατιστικά νούμερα που κρύβουν πολλά σε ένα τολμηρό mix θεματολογίας που αγγίζει την ανθρώπινη κομποστοποίηση (όχι αποτέφρωση) και την πίστη των ανθρώπων στα φαντάσματα.

“When Diana Met…” (πρεμιέρα στις 7 Οκτωβρίου): Ένα podcast show που εξιστορεί τις πιο αξιοσημείωτες συναντήσεις της πριγκίπισσας Νταϊάνα με δημόσια πρόσωπα, πολιτικούς, αξιωματούχους και διασημότητες. Η οικοδέσποινα Aminatou Sow αποκαλύπτει παρεξηγήσεις για τη ζωή της και τι μας διδάσκουν για την εξουσία, το φύλο και τον έλεγχο.

“Very Scary People” (δεν έχει δοθεί ημερομηνία πρεμιέρας): το συνοδευτικό podcast της εγκληματικής σειράς του θυγατρικού δικτύου του CNN, HLN, με τον ίδιο τίτλο επιστρέφει στο Amityville της Νέας Υόρκης, για να επανεξετάσει την αληθινή ιστορία των δολοφονιών του 1974 που γέννησαν με εφιάλτες και δαίμονες πολλές γενιές.