Πόσες φορές σου έχει τύχει όταν κάποιος σε ρωτάει «Πώς είσαι;» να λες απλώς «Καλά», ακόμα κι αν νιώθεις σαν να πεθαίνεις τελείως μέσα σου; Και όλο αυτό ώστε όλοι να μπορούν να συνεχίσουν τη μέρα τους σαν να μην τρέχει τίποτα.

Το τραύμα επηρεάζει όλους τους τομείς της ζωής, συμπεριλαμβανομένου του πώς βλέπουμε τον εαυτό μας και τους άλλους, πώς σχετιζόμαστε, πώς αισθανόμαστε στο σώμα μας, πώς εκφράζουμε συναισθήματα, πώς σκεφτόμαστε και πώς αντιδρούμε.

Το τραύμα δεν είναι αυτό που σου συνέβη. Το τραύμα είναι αυτό που συμβαίνει μέσα σου ως αποτέλεσμα αυτού που σου συνέβη.

Είναι λογικό αν αισθάνεσαι φόβο παρόλο που μπορεί να είσαι ασφαλής.

Είναι λογικό αν παλεύεις με ντροπή και ενοχές.

Είναι λογικό αν αισθάνεσαι μερικές φορές σαν ένα παιδί σε ένα ενήλικο σώμα.

Είναι λογικό να αισθάνεσαι βαθιά θλίψη, παρόλο που νιώθεις ότι θα έπρεπε να είσαι χαρούμενος/η.

Είναι λογικό αν δυσκολεύεσαι να πλησιάσεις ανθρώπους.

Και, ΜΠΟΡΕΙΣ να αισθανθείς ξανά ασφαλής και συνδεδεμένος με τον εαυτό σου, τους άλλους και να βελτιώσεις τη ζωή σου τώρα.

Είτε δυσκολεύεσαι στην προσωπική σου ζωή είτε απλά θέλεις να μάθεις πώς να καταλαβαίνεις και να χρησιμοποιείς το μυαλό σου για να βελτιώσεις τη ζωή  σου, αυτή η σειρά podcasts θα σoυ προσφέρει πρακτικές συμβουλές και εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να ανακτήσεις τον έλεγχο της ψυχικής σου υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ψυχικό τραύμα, αλλά και για αναζήτηση βοήθειας επισκέψου τη σελίδα www.traumahelp.gr

  • traumahelp

Επεισοδια