Η αγάπη είναι έγκλημα: το Vanity Fair φέρνει ένα ματωμένο σκάνδαλο του Χόλιγουντ στα podcast

Newsroom

Σε παραγωγή Vanity Fair το podcast “Love Is a Crime” αναζητάει την αλήθεια σε ένα έγκλημα που λέκιασε με αίμα το noir παλιό Χόλιγουντ το 1951 με τη συμμετοχή των Zooey Deschanel και Jon Hamm.

H Joan Bennett, που έμεινε στην ιστορία του παλιού Χόλιγουντ ως η πρωταγωνίστρια των ταινιών “Scarlet Street” και “The Woman in the Window” ήταν μια διάσημη μοιραία γυναίκα (femme fatale τις φώναζαν τότε) στο νουάρ σύμπαν της δεκαετίας του 1940. Η πιο κινηματογραφική ιστορία στην οποία πρωταγωνίστησε, ωστόσο, συνέβη εκτός οθόνης.

Η Bennett ήταν παντρεμένη με τον παραγωγό ταινιών, Walter Wanger, έναν άντρα με τόση ζήλια και οργή για τη σχέση της με έναν ατζέντη που οδηγήθηκε στο φόνο.

Σε παραγωγή Vanity Fair το podcast show “Love Is a Crime” θα ολοκληρωθεί σε 10 επεισόδια. Δημιουργοί του podcast η Karina Longworth και η κινηματογραφίστρια Vanessa Hope – εγγονή της Bennett και του Wanger – που υπόσχονται να οδηγήσουν τους ακροατές σε ένα ταξίδι στο χρόνο ψάχνοντας την αλήθεια για το πώς το ζευγάρι του Χόλιγουντ “κατέληξε να κοιτάει ο ένας τον άλλον πάνω από το νεκρό σώμα ενός άντρα τον Δεκέμβριο του 1951”.

Στο podcast δανείζουν τις φωνές τους οι Zooey Deschanel ως Joan, Jon Hamm ως Walter, Griffin Dunne ως πράκτορας Jennings Lang, Mara Wilson ως η μεγαλύτερη αδερφή της Joan, την Constance και ο Adam Mortimer ως ο πατέρας της Joan, Richard.

Το podcast κάνει μια ανατομία ενός εγκλήματος αλλά και των δυναμικών που όρισαν το πατριαρχικό, σχεδόν μισογύνικο Χόλιγουντ μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

“Γιατί ο παππούς μου, ένας επιτυχημένος παραγωγός ταινιών, ένας φιλελεύθερος στοχαστής, ένας άνθρωπος που βοήθησε τους Εβραίους μετανάστες να ξεφύγουν από τον Χίτλερ, πήρε ένα όπλο για να αντιμετωπίσει τη γυναίκα του;” αναρωτιέται η εγγονή του ζευγαριού, Vanessa Hope στο trailer του podcast.

“Γιατί η γιαγιά μου, μια όμορφη σταρ του κινηματογράφου που είχε επινοήσει το αρχέτυπο της ταινίας noir femme fatale, και έπαιζε τότε σε ένα επιτυχημένο franchise ταινιών, να διακινδυνεύσει τα πάντα για τον ατζέντη της;” συνεχίζει.

Το πρώτο επεισόδιο του “Love Is a Crime” θα είναι στον αέρα την Τρίτη 17 Αυγούστου.

Η Τζόαν Μπένετ (Joan Geraldine Bennett) ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός, τόσο της θεατρικής σκηνής όσο και του βωβού, αλλά και του ομιλούντα κινηματογράφου.

Γνωστή κυρίως για την ερμηνεία της σε ρόλους “μοιραίας γυναίκας” σε ταινίες του σκηνοθέτη Φριτς Λανγκ, η καριέρα της είχε τρεις φάσεις, αρχικά ως νεαρή ξανθή “ενζενί”, μετά ως σύμβολο του sex και εντέλει ως ώριμης γυναίκας στην οθόνη.

Αξιοσημείωτες ήταν οι ταινίες της “Man Hunt” (1941), “The Woman in the Window” (1944) και “Scarlet Street” (1945).

Τη δεκαετία του ’60 η Μπένετ έκανε επιτυχία υποδυόμενη το ρόλο της Elizabeth Collins Stoddard στην τηλεοπτική σειρά “Dark Shadows” και προτάθηκε για τα βραβεία  Emmy το 1968.

Εννιά χρόνια αργότερα, το 1977 έχει ακόμη μία υποψηφιότητα για διάκριση στα βραβεία “Saturn” για την ερμηνεία της ως Μαντάμ Blanc στο εμβληματικό αριστούργημα gialo τρόμου “Suspiria” του Nτάριο Αρτζέντο.

Ο  παραγωγός κινηματογράφου Walter Wagner ήταν ο τρίτος κατά σειρά σύζυγός της.