Ο Prince ήταν γεννημένος να πεθάνει

Newsroom

Ο Prince γεννήθηκε σαν σήμερα το 1958 και πέθανε στις 21 Απριλίου 2016.

Το Prince’s Estate έδωσε στην κυκλοφορία ένα ανέκδοτο κομμάτι που συμπεριλαμβάνεται στο “Welcome 2 America”, ένα album που ο πρίγκιπας της μουσικής σκηνής ηχογράφησε το 2010 και τελικά θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο.

Το τραγούδι, “Born 2 Die,” είναι ένα αργό, ανατρεπτικό R&B single που διαρκεί λίγο περισσότερο από πέντε λεπτά και ηχογραφήθηκε την άνοιξη του 2010, όταν ο Prince προβληματίστηκε για την πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα απέναντι στους αφροαμερικανούς στη διάρκεια της πρώτης θητείας του.

Το “Welcome 2 America” ​​θα είναι διαθέσιμο στις πλατφόρμες streaming στις 30 Ιουλίου, ανακοίνωσε το Prince’s Estate τον Απρίλιο.

Το “χαμένο” album θα περιλαμβάνει 12 ανέκδοτα κομμάτια και θα κυκλοφορήσει από τη Legacy Recordings, ενός τμήματος της Sony Music Entertainment.

Η δισκογραφική αυτή δουλειά “τεκμηριώνει τις ανησυχίες, τις ελπίδες και τα οράματα του Prince για μια καλύτερη κοινωνία και μιλάει για καιρούς πολιτικής διαίρεσης, παραπληροφόρησης και την αναγκαιότητα ενός νέου αγώνα για τη φυλετική δικαιοσύνη” δήλωσαν οι κληρονόμοι του.

Το ομώνυμο κομμάτι του album κυκλοφόρησε σε streaming πλατφόρμες στις 8 Απριλίου.

Ο Prince βρέθηκε νεκρός στην έπαυλή του, 21 Απριλίου 2016 – λίγες ημέρες πριν, είχε νοσηλευτεί με συμπτώματα γρίπης και η αμερικανική δικαιοσύνη δεν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης για τον θάνατο του καθώς, μετά από διετή έρευνα, δεν συγκεντρώθηκαν επαρκή στοιχεία για το πώς απέκτησε τα οπιοειδή (βλ. Fentanyl) αναλγητικά τα οποία, βάσει της ιατροδικαστικής μελέτης, προκάλεσαν τον θάνατό του.

Από τον θάνατο του Prince το 2016 μέχρι σήμερα, οι διαχειριστές της κληρονομιάς του έχουν  δώσει σε επανακυκλοφορία τα εμβληματικά album του -“1999” & “Sign o’ the Times”- αλλά και τη συλλογή “Originals” με demo τραγουδιών που είχε γράψει εκείνος, αλλά έγιναν επιτυχίες με τη φωνή άλλων ερμηνευτών.

Το “Welcome 2 America” είναι ο πρώτος πραγματικά ανέκδοτος, ολοκληρωμένος δίσκος του Prince μετά το θάνατο του.

“O Prince Rogers Nelson γεννήθηκε αν σήμερα το 1958 στη Μινεάπολη, Μινεσότα. Πεπρωμένο του να αλλάξει για πάντα τη μουσική” γράφει ο επίσημος λογαριασμός του Prince Estate για τη γενέθλια ημέρα ενός αιρετικού δημιουργού που λείπει.